Rokiškio pagrindinėje mokykloje vyko susitikimas

Į susitikimą pačioje Rokiškio pagrindinėje mokykloje atvyko rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Aurimas Laužadis, laikinai einanti mokyklos vadovo pareigas Elinga Pitrėnaitė, pedagogai. Dalyvavome ir mes, rajono Tarybos bei koalicijos „Už laisvę augti“ nariai Gintaras Girštautas, Irmantas Tarvydis ir Stasys Meliūnas.

2014 m. mokykla čia perkelta iš Pandėlio – internatą belankė 29 vaikai, kamuojami proto negalios. Rokiškio mokykla registravo 49 auklėtinius, dabar jų yra 42.

Tais pačiais metais pastato 300 kv. m – trečdalį patalpų – užėmė Savivaldybės archyvas. „Taip liepė Egidijus Vilimas. Sakė jis, kad archyvo iš čia nebeiškraustysim niekada“, – pasakojo darbuotojos. Liepė-neliepė, bet mokykla labai nepatogi, ankšta, daugybė mažų kambarėlių, o vaikams su proto negalia reikia erdvės. Viskas – tarsi tam kartui: visur slenksčiai – kliuviniai vaikams, durų – reikia-nereikia, turėklai žemi, nesaugūs, reiktų ir lifto, nėra kriauklių – kempinės išsiplauti bėk kažin kur…

Be to, nuteikiama laikinumui, neva, mokyklą gali uždaryti, nes vaikus su proto negalia reikia integruoti… Betgi juk net panaikinus įstaigą pastatas gali tarnauti kaip Dienos centras. Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje patvirtintas finansavimas trims rajono Dienos centrams, nors vaikų juose tebus vos keli. Kodėl ne šiai mokyklai pinigai? Juk kažkas turėtų matyti visumą.

Laikinai direktorės pareigas einanti E. Pitrėnaitė prisipažįsta esanti nekompetentinga spręsti problemas. Bėda jau vien tai, kad įstaiga neturi vadovo.

Antradienį planuojame susitikti su rajono Finansų skyriaus vedėja: svarstysime, kaip išspręsti dalykus, kuriuos Savivaldybė jau senai galėjo padaryti, – sutvarkyti automobilių aikštelę, padaryti užvažiavimą iš jos. Dabar motinos neša vaikus ant rankų, nes vežimėliu nepravažiuosi. Priekinės patalpos – archyvui, o neįgaliesiems iki pagrindinio įėjimo toli. Vežimėliu sunku važiuoti išklaipytomis plytelėmis, nelengva įvairuoti ir į pastatą. Pandusas ir tas slidus. Prieigos į pačią mokyklą turi keistis.

Manome, jog teks persvarstyti kai kuriuos biudžeto punktus, neįgaliesiems skiriant didesnį dėmesį. Kaip mums seksis, rokiškėnus nuolat informuosime.

Uždaryti