Ekstremali situacija dėl sausros nepaskelbta: ūkininkų sąjungos pirmininkė ne padeda, o kenkia?

Šiandien visiškai aišku – Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos pirmininke pasirašanti Lina Meilutė-Datkūnienė ūkininkams ne padeda, o kenkia.

Taip ir nepaskelbta ekstremali situacija, į kurią žemdirbius įstūmė sausra. Lyg ir sukrusta po to, kai į šoną ėmė baksnoti spauda. Dabar viešinamas fotografuotas prašymas. Galimai pats meras Ramūnas Godeliauskas ir fotografavo, negalintis atsigėrėti šiuo savo darbu – laiko prašymą į stalčių pasidėjęs ir neragina skelbti ekstremalios situacijos rajone. 

Dabar merui svarbiau įtikinti žemdirbius, kad L. Meilutė-Datkūnienė rašė prašymą. Tik nejaugi jis nesupranta, kad ūkininkų akyse atrodo labai nekaip. Rodyti, kad ūkininkų atstovų raštus dėl ekstremalios situacijos neva turi nuo birželio pradžios ir piršto nepakrutinti, kad rajone būtų paskelbta ekstremali situacija? 

Ar meras nebus pavėlavęs? Derlius nunykęs, nuimsi jį ir ekstremalios jau nebepaskelbsi…

Kodėl apie Rokiškio ūkininkų sąjungos prašymą skelbti ekstremalią situaciją nieko nežino rajono Tarybos opozicijos nariai? Kodėl Rokiškio ūkininkų sąjungos tarybos narys Jonas Žemaitis tvirtina, kad raštas nebuvo rengtas? 

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Burnickas irgi teigia, kad prašymą dėl ekstremalios situacijos paskelbimo pateikė tik Nederlingų žemių naudotojų asociacijos Rokiškio skyrius. Beje, skyrius neturi savo atstovo rajono taryboje. 

O Lina Meilutė-Datkūnienė – tarybos narė. Tik labai keistai atstovaujanti ūkininkus. Nes taip ir neaišku, ar ji kreipėsi į savivaldybę, ar ne, jeigu apie tą kreipimąsi beveik niekas nežino. 

Ir tai – ne pirmas veiksmas ūkininkų nenaudai. 

�Juk mero ir L. Meilutė-Datkūnienės bei dar kelių tarybos narių pastangomis buvo nuimti Žemės mokesčio 0,2 proc., planuoti rajono Savivaldybės ugniagesių tarnybai. Jie abu prisidėjo, kad ugniagesiai negautų paramos, o ūkininkai – ramybės, kad gaisro atveju yra kas atlėks apsišarvavęs modernia technika, o ne senu metalo laužu bandys atbildėti.

Geriau būtų tiesiog pradėti dirbti, o ne įrodinėti, kad dirbama.

Uždaryti